Ambalajele alimentare pot ascunde un risc grav: Posibila legătură cu cancerul de sân.
Un nou studiu ridică semne de alarmă cu privire la ambalajele alimentare pe care le folosim zilnic. Cercetătorii de la Food Packaging Forum Foundation din Elveția au identificat 189 de substanțe chimice potențial periculoase în ambalajele alimentare, dintre care 76 ar putea contamina mâncarea. Această descoperire a atras atenția specialiștilor, care pun în legătură aceste chimicale cu riscuri crescute pentru sănătate, inclusiv cancerul de sân.
Ambalajele din plastic s-au dovedit a fi cele mai problematice, conținând 143 de substanțe suspecte. Nici hârtia sau cartonul nu sunt sigure, conținând 89 de substanțe dăunătoare. În schimb, ambalajele din sticlă nu prezintă astfel de riscuri. Aceste rezultate vin într-un context îngrijorător, pe măsură ce medicii observă o creștere a cazurilor de cancer de sân, în special la femeile tinere din Statele Unite.
Pentru a minimiza riscurile, experții recomandă consumatorilor să evite încălzirea alimentelor în recipiente din plastic, să depoziteze alimentele în sticlă și să opteze pentru produse proaspete și locale. Totodată, menținerea unei greutăți sănătoase, limitarea alcoolului și exercițiile fizice regulate sunt sfaturi esențiale pentru prevenirea cancerului.
Articolul Ambalajele alimentare pot ascunde un risc grav: Posibila legătură cu cancerul de sân apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult