Ziua de 1 Decembrie este un prilej de sărbătoare pentru românii de pretutindeni, astfel că de pe masă nu lipsesc preparatele traditionale precum fasole cu cârnați sau poate chiar mici cu muștar.
Potrivit Protecției Consumatorilor, o simplă masă compusă din fasole și cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai, bomboane, poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari (E-uri), 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs.
Pentru o simplă masă de 1 Decembrie un român poate consuma până la 68 de aditivi alimentari, cei mai frecvent întâlniți fiind E330, E300 și E950.
Pentru meniul compus din fasole cu cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc și bomboane, un român poate consuma până la 164,7 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.
Meniul de 1 Decembrie poate ajunge până la 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 5 grame de sare pe zi.
Articolul Atenție la masa de 1 decembrie! La o simplă masă, un român poate consuma până la 68 de aditivi alimentari apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult