Burger de urs, preparatul exclusivist din Brașov: unică atracție culinară europeană.
Un restaurant din Brașov a introdus în meniu un preparat inedit care atrage atenția gurmanzilor: burgerul de urs. Disponibil doar pentru o perioadă limitată, acest preparat rar și exclusivist este promovat ca o potențială „destinație gastronomică unică în Europa”, potrivit Libertatea.
Valentin Șoneriu, directorul general al companiei CarmOlimp, care deține restaurantul „Sub Tâmpa”, explică faptul că materia primă provine exclusiv din surse controlate. „Cumpărăm doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate, în regim special, și niciodată nu vom face compromisuri în acest sens, indiferent de cerere”, a declarat Șoneriu pentru sursa citată.
Anul trecut, CarmOlimp a achiziționat carne de la patru dintre cei cinci urși disponibili în România în regim legal. Prețul pentru acest deliciu exclusiv este de 200 de lei, iar comanda include o bere cadou. Șoneriu consideră că acest preparat ar putea deveni un „brand de țară”, dar insistă asupra respectării standardelor etice.
O experiență culinară completă „Sub Tâmpa”
Pe lângă burgerul de urs, meniul restaurantului „Sub Tâmpa” oferă și alte preparate rafinate, cum ar fi burta crocantă de vită (35 de lei porția) sau budinca de cozonac (29 de lei). Restaurantul, situat la poalele Tâmpei, loc unde prezența urșilor a tot fost semnalată în ultimele luni, se bucură de o locație pitorească și propune o experiență gastronomică neotradițională.
Pentru cei în căutare de gusturi inedite și o priveliște de neuitat, „Sub Tâmpa” pare să devină un punct de atracție în peisajul culinar al Brașovului.
Articolul Burger de urs și o bere- 200 de lei „Sub Tâmpa” în Brașov apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult