Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat, luni, procedura de evaluare profesională a funcționarilor publici parlamentari și a personalului contractual din serviciile acestui for legislativ.
Procedura a fost adoptată în vederea punerii în aplicare a dispozițiilor Hotărârii Camerei Deputaților nr. 9/2025, potrivit Agerpres. Evaluarea profesională constă în parcurgerea unor etape obligatorii, în funcție de specificul fiecărui compartiment.
Una dintre etape vizează verificarea cunoștințelor teoretice
Una dintre etape vizează verificarea cunoștințelor teoretice necesare în îndeplinirea atribuțiilor, printr-un test grilă, ce reprezintă maximum 50 de puncte.
O a doua etapă constă în verificarea abilităților practice și a experienței în activitatea desfășurată, ce reprezintă maximum 30 de puncte, prin una dintre următoarele modalități:
lucrare scrisă – rezolvarea unor subiecte/întrebări/teme/cerințe relevante în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu;
probă practică – rezolvarea, într-o perioadă determinată de timp, a unor teme/cerințe relevante în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, folosind mijloace tehnice utilizate în activitatea curentă;
interviu – interacțiunea directă între membrii comisiei de evaluare profesională și persoanele supuse evaluării, prin care se adresează întrebări generale și specifice, având în vedere atribuțiile de serviciu ale persoanelor supuse evaluării.
O altă etapă vizează analizarea informațiilor înscrise în fișa profesională
O altă etapă vizează analizarea informațiilor înscrise în fișa profesională, care cuprinde elemente înscrise într-o anexă specială – maximum 20 de puncte.
Modalitatea de punere în aplicare a acestor prevederi se stabilește de o comisie de evaluare profesională. Participarea personalului la procesul de evaluare profesională este obligatorie.
Citeşte şi: Când primesc pensionarii banii în luna mai
Citeste mai mult