Mulți dintre români preferă plățile cu cardul, pentru că e cel mai practic. Uneori însă trebuie să ajungi la un bancomat. Atunci când mergi la piață, de pildă, e posibil să ai nevoie de cash, ceea ce înseamnă că trebuie să scoți bani de pe card. Iată, mai jos, cât ne costă, de fapt, o astfel de retragere, în funcție de bancă.
Comisioanele retragerilor de la bancomat diferă de la o bancă la alta și de la o situație la alta, potrivit money.ro.
De pildă, se percepe comision dacă retrageri bani de la un bancomat al unei alte bănci decât cea care ți-a emis cardul. În situația în care bancomatul aparține băncii care ți-a emis cardul, atunci nu se percepe comision la retragere, precizează sursa citată.
Comisioanele sunt sume fixe sau procente din suma pe care vrei să o retragi.
Banca Transilvania nu percepe niciun comision propriului client. În schimb, pentru carduri emise de alte bănci, încasează 0,5 la sută, 2,5 lei sau 3,5 lei.
Banca Comercială Română (BCR) își protejează și ea de comisioane proprii clienți. Pentru retrageri de pe carduri emise de alte bănci, percepe 1 la sută din sumă, potrivit zf.ro.
La bancomatele BRD, plătești comisioane indiferent de cardul de pe care vrei să retragi. Pentru cardurile băncii, comisionul este 0,2 la sută, iar pentru cele emise de alte bănci, 1 la sută plus 7 lei.
La Raiffeisen Bank, clienții proprii pot avea comision 0 la sută sau 1 la sută la retragerea de pe card. Pentru carduri de la alte bănci, retragerile de la bancomate Raiffeisen sunt taxate cu 1,5 la sută.
Și la ING Bank sunt comisioane diferite pentru clienții proprii – 0 la sută sau 1 la sută, la fel ca la Raiffeisen. Pentru carduri emise de alte bănci, comisionul este între 0 și 5 lei, precizează fanatik.ro.
Sursa: romaniatv.net
Citeste mai mult