Toamna este momentul perfect pentru a pregăti un chec cu mere, plin de arome îmbietoare și perfect pentru a fi savurat alături de o cană de ceai sau cafea. Această rețetă este simplă, rapidă și aduce în bucătăria ta gustul autentic al sezonului.
Ingrediente
3 mere mari, curățate și tăiate cuburi
200 g zahăr
200 g făină
3 ouă
100 ml ulei de floarea-soarelui
100 ml lapte
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
Un praf de sare
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt. Într-un bol mare, mixați ouăle cu zahărul până când compoziția devine spumoasă. Adăugați uleiul și esența de vanilie, continuând să mixați.Într-un alt bol, combinați făina cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Adăugați treptat ingredientele uscate în compoziția de ouă, alternând cu laptele, și amestecați până se omogenizează.Adăugați cuburile de mere în aluat și amestecați ușor cu o spatulă.Turnați compoziția în tava pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 45-50 de minute sau până când checul trece testul cu scobitoarea. Lăsați checul să se răcească complet înainte de a-l felia.
Rețetă sugerată de AVIDA
Citeste mai mult