Consilierii județeni PNL reclamă că au primit târziu bugetul pe 2025 și le-au fost respinse amendamentele: ,,Au fost chestiuni vitale!”, a spus, marți, în cadrul unei conferințe de presă, consilierul liberal Alexandru Horvat. El a precizat că formațiunea pe care o reprezintă a venit cu soluții concrete pentru reabilitarea unui drum județean, însă toate amendamentele au fost respinse.
Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a prezentat, luni, 31 martie 2025, proiectul de buget pentru anul în curs. Consilierii județeni PNL spun că au primit târziu bugetul, însă, cu toate acestea, au venit cu anumite amendamente.
,,Deși am primit bugetul total inadecvat, la ora 13.00, vineri, iar luni a intrat în dezbatere, am reușit să aducem o serie de amendamente pe care le-am depus și am dorit să le aducem în fața consilierilor județeni de la celelalte trei formațiuni politice: UDMR și PSD care formează majoritatea și AUR. Amendamentele pe care le-am depus au fost chestiuni vitale care au fost sesizate de cetățeni”, a declarat Alexandru Horvat.
Concret, consilierii PNL au cerut reabilitarea Drumului Județean 195 C, pe traseele care leagă satul Sînmiclăuș de centrul de comună Moftin, respectiv satul Hotoan de centrul de comună Căuaș. Doar că, spun liberalii, toate amendamentele au fost respinse.
,,Așa cum ne-a arătat și domnul președinte al Consiliului Județean, pe sectorul de drum Sînmiclăuș – Moftin s-au cheltuit peste 4 milioane de lei în ultimii ani. Noi am venit cu o soluție care este una foarte rapidă și am venit cu o soluție de asfaltare a acestui drum. Pentru drumul județean care leagă localitatea Căuaș de Hotoan am venit cu o soluție tehnică de aproximativ 2 milioane de lei. Domnul președinte ne-a spus că nu ne-am încadrat bine la domeniul unde am putea interveni la acest drum. (…) De ce am propus reparații? Pentru că dacă am fi propus modernizare acest lucru ar fi însemnat proiect tehnic, studiu de fezabilitate, documentație de avizare a lucrărilor de intervenție, ceea ce ar fi dus la cheltuirea multor sume de bani, la birocrație, iar lucrarea ar fi durat undeva la doi ani. Noi ne-am dorit din start să eliminăm birocrația, să trecem la o reparație rapidă cu o sumă rezonabilă. (…) Se pare că nu se dorește să se intervină pe aceste drumuri”, a mai spus Alexandru Horvat.
Citeste mai mult