Este pokerul un joc scump? Poate că ți-ai pus vreodată această întrebare la care vom răspunde în rândurile de mai jos. Încă din cele mai vechi timpuri, pokerul a fost un joc care a unit oamenii. Un joc practicat de oameni din clase sociale diferite, care împărtășeau aceeași pasiune.
La începuturile sale, pokerul era folosit ca o metodă de destindere în călătoriile lungi cu vaporul. Apoi, pe măsură ce anii au trecut, în Vestul Sălbatic era o modalitate de a face bani pentru unii oameni. În prezent, pokerul este o activitate atât recreațională, cât și una care produce bani pentru jucătorii profesioniști.
Pokerul nu și-a uitat niciodată originile și nici scopul. Tocmai de aceea, în zilele noastre, jocul poate fi practicat de toți oamenii, indiferent dacă vor să investească bani sau nu în această activitate. Varianta cea mai simplă să joci gratis este să te întâlnești cu prietenii și să jucați de distracție.
Următorul pas pe scara accesibilității îl reprezintă site-urile de poker de pe Internet. Acestea sunt create în așa fel încât să întrunească toate așteptările jucătorilor. Indiferent că preferi varianta cash sau turnee, vei găsi opțiuni potrivite atât pentru mize mici, cât și pentru mize mai mari. Formatul platformelor de pe Internet este creat în așa fel încât să ofere conținut valoros pentru toate categoriile de jucători, responsabilitatea fiind o prioritate.
Câți bani îți trebuie ca să joci la mese cash?
Unii jucători preferă varianta cash a pokerului. Specialiștii recomandă ca pentru jocurile cash să-ți poți permite achiziția a cel puțin 50-100 de big blind-uri. Spre exemplu, dacă intri la o masă de $1/$3 No-Limit Texas Hold’em, ar trebui să ai între 150 și 300 de dolari. Acest buget te va ajuta să reziști cât mai mult la masă și să nu ai presiunea unei serii negative care te poate elimina.
David Sklansky, unul dintre cei mai apreciați autori de cărți de poker, explică motivul pentru care nu ar trebui să te intimidezi în cazul în care suma pe care o ai tu este mai mică decât cea a adversarilor. „Auzi adesea că un jucător se simte intimidat dacă el își permite doar 20-50 de big blind-uri, în timp ce alții au un stack mult mai mare. Este ridicol, deoarece ar trebui să fie invers. Cei care au stack-uri mai mici pot intra mai repede all-in înainte de River și au un avantaj în comparație cu jucătorii care au stack-uri mai mari, presupunând că toți jucătorii au abilități similare”, a notat Sklansky într-una din cărțile sale despre poker.
De câți bani ai nevoie pentru un turneu de poker?
Aici răspunsul este mult mai simplu, dar și variază mai mult. Conceptul turneelor de poker este simplu de înțeles. Fiecare turneu are un buy-in prestabilit, adică o taxă de participare pe care trebuie să o achiți pentru a-ți asigura locul la masă. Valoarea buy-in-ului variază enorm, în funcție de locul în care joci și de cât îți dorești să investești.
Ține cont că valoarea buy-in-ului este și direct proporțională cu premiile puse în joc. Cu alte cuvinte, dacă intri la un turneu cu buy-in de 1 dolar, automat fondul de premiere va fi mai mic decât la unul care are un buy-in de 100 de dolari, presupunând că numărul de participanți este același.
Dacă alegi să joci pe Internet, vei găsi turnee pentru toate buzunarele. De la turnee cu intrare de câțiva eurocenți până la unele care au intrare de sute de dolari. De asemenea, poți juca și turnee Freeroll pe unele platforme de poker – turnee fără taxă de intrare, dar cu premii reale.
În ce privește turneele live, costurile de participare sunt ceva mai mari, având în vedere că și costurile de organizare sunt mai ridicate (dacă ne referim la evenimentele importante). În plus, vei avea nevoie să iei în calcul și costurile de cazare, dacă alegi să joci la un turneu dintr-un alt oraș.
Dacă vrei să participi la turnee live, dar costurile de participare ți se par prea mari, poți să verifici și oferta operatorilor de Poker de pe Internet. Adesea se întâmplă ca aceștia să organizeze și turnee live, iar pe platformele online vei găsi sateliți și sub-sateliți prin care îți poți asigura prezența la evenimentul dorit.
Citeste mai mult