Directorul Aquacaraș a suflat un alt strat de praf de pe imaginea societății, care de astăzi a pus pe tavă, utilaje noi și ultra performante, de milioane de euro. Intervențiile în Caraș-Severin vor fi eficientizate 100%.
Edilii celor 8 primării de orașe din Caraș-Severin și-au luat, de astăzi, în primire, utilajele și echipamentele moderne oferite de către Societatea Aquacaraș, la capătul unei munci susținute pentru derularea unui contract complex de retehnologizare, necesar pentru asigurarea unor servicii de apă și canal, la standarde înalte, pentru cetățenii județului. Toate echipamentele și utilajele vor fi distribuite către exploatările din zonă și vor deservi municipiile Carașului, orașele și comunele.
Investiția a fost realizată de către companie prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, Aquacaraș semnând un contract de nu mai puțin de 7,5 milioane de euro. Astfel, 86 de utilaje și echipamente ultra moderne au luat drumul județului, pentru a deservi și îmbunătăți serviciile de apă și canalizare din Caraș-Severin, iar aici sunt incluse: hidrocurățitoare, autovidanje, buldoexcavatoare, autocamioane și alte echipamente extrem de utile pentru o operare cât mai eficientă.
Utilaje Aquacaraș
Proiectul de amploare se încadrează în marele master plan al societății, ce vizează dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare în județ, fapt care deja se vede limpede în toate cifrele din ultimii ani, ai companiei, unde totul se scrie pe plus și performanță, sub atenta cârmuire a directorului Gheorghe Filipescu, cel care a și salvat societatea de la faliment.
„Este o mare realizare pentru Aquacaraș și pentru întreg județul. Vom produce mai mult și mai bine de acum încolo, pentru că rămânem în continuare la ideea că utilajele trebuie să muncească pentru oameni și nu invers. Gândiți-vă că acum doi ani la lucrările de execuție sau la citirea de contoare, angajații mergeau pe biciclete și acelea personale. La Caransebeș, de exemplu, dacă este o avarie, venim cu un utilaj de vidanjare de la Reșița. Sunt investiții serioase din fonduri europene, un parcurs de doi ani care s-a finalizat astăzi, cu brio.”, a spus Gheorghe Filipescu, directorul societății Aquacaraș.
25 de utilaje și echipamente au rămas la Reșița, pentru agenția Aquacaraș din Caransebeș au fost repartizate 19 din cele 86, pentru UAT Anina 4 bucăți, iar la Băile Herculane vor ajunge 9. Bocșenii se vor bucura de cele 9 utilaje și echipamente puse deoparte pentru ei, iar locuitorii de pe Clisură vor beneficia de serviciile noi a celor 11 unități de intervenție Aquacaraș. Pe drumul spre Oravița au plecat 8 bucăți, iar spre Oțelu Roșu 7.
„În acest moment, societatea are tot necesarul tehnic pentru a oferi servicii de calitate înaltă. Din această perspectivă, ducerea la îndeplinire a contractului este o reușită pentru întreg județul. Lucru pentru care i-am și felicitat pe membrii Consiliului de Administrație, pe directorul Gheorghe Filipescu, dar și pe cei din zona administrației care au făcut posibil acest pas înainte.
Din punctul meu de vedere, poate fi un moment de speranță. Putem să planificăm să ne gândim la extinderea activității Aquacaraş în aproape tot județul şi la investiții foarte serioase în infrastructura de apă – canal. Eu mi-aș dori ca, în următorii patru ani, aproape toate localitățile din Caraș-Severin să beneficieze de aceste utilități indispensabile pentru un trai civilizat. Asta înseamnă nu doar un efort din partea companiei, ci și deschidere din partea tuturor administrațiilor locale. Și nu văd de ce nu s-ar întâmpla acest lucru câtă vreme colaborarea de până acum a fost bună”, a declarat Silviu Hurduzeu.
Evenimentul de astăzi, de recepție a utilajelor, a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a prefectului Ioan Dragomir, senatorului Luca Mălăiescu și a primarilor din județ.