var googletag = googletag || {}; googletag.cmd = googletag.cmd || [];
googletag.cmd.push(function() {
googletag.defineSlot( ‘/21893909242/Adserver_oradesibiu_mobile_320x100_320x50_300x250_under_title’, [[300,250],[600,200]], ‘gpt-ad-3423513944768-0’ )
.addService(googletag.pubads()).setCollapseEmptyDiv(true);
googletag.enableServices();
googletag.display( ‘gpt-ad-3423513944768-0’ );
});
Peştii din lacurile Şopa de lângă Şelimbăr par a fi infectaţi. Din fotografiile făcute de pescarii care îşi fac veacul în zonă se vede că peştii suferă de o afecţiune. Au mai multe răni prin care sângele iese printre solzi. Oamenii spun că ar putea fi aceiaşi boală care a afectat şi peştii de la Pescăria Albota. Pentru a afla misterul acestei boli, pescarii au alertat autorităţile de mediu.
„Pescuim de mai bine de 10 ani în aceste lacuri dar niciodată nu sa întâmplat un așa dezastru ecologic, practic toți peștii care îi prindem din aceste 3 mari lacuri au un tip de eczeme în diferite parți ale corpului, intestinele sunt umflate şi au un tip de lichid alb pe ei iar ceea ce nea pus în alertă este ca informându-ne mai bine pe internet este ca acești pești ar avea simptomele unei septicemie hemoragica virale ceea ce nu vorbim despre un singur peste ci vorbim în jur de 100-150 de pești prinși doar în acele 3 zile doar.
Ultima data când s-a întâmplat sa găsim în jur de 500-900 de pești a fost acum doi ani în lacul Șopa numărul 2, când mai mulți ciobani au tratat oile de paraziți iar după le-au lăsat în apă, dar văzând că şi atunci chiar dacă au fost mai multe poze trimise la cei care ar fi trebuit sa se ocupe de așa ceva nu sa făcut nimic foarte probabil nu s-a apelat la persoanele competente dar de data asta speram sa se poată rezolva ceva.”, spune Florin Claudiu, unul dintre pescarii care pescuiesc în zonă.
Pescarii încă deţin o parte din peştii prinşi şi le pot înmâna autorităţilor competente pentru a analiză amănunţită, pentru a vedea care este boala de care suferă.
Bănuiala pescarilor este că infecţia peştilor vine de la o crescătorie de animale din zonă. Aceştisa spun că de câţiva ani oamenii din crescătorie trag apă din lac şi o folosesc. Totodată, oamenii spun că toate dejecţiile de la crescătorie se scurg în împrejurimile lacului 3, din acesta în lacul 2 iar apoi în lacul 1.
Tragic este că mulţi pescari consumă din peştii pe care îi prind în cele trei lacuri, neştiind că aceştia ar putea avea o boală care să le pună în pericol sănătatea.
Sunt aproximativ 300 de pescari sibieni care pescuiesc pe lacurile Şopa.
Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News