Supă de origine spaniolă, ideală pentru zilele fierbinți de vară, fiind o sursă excelentă de vitamine și minerale. Se serveşte rece, astfel că este gata în maximum 10 minute.
Ingrediente:
700 gr roşii cărnoase, bine coapte
100 gr castravete proaspăt, fără coajă
60 g ceapă
150 g ardei roșu
1 cățel de usturoi
75 g pâine (fără coajă)
1 lingură de oțet
1 legătură de pătrunjel
100 ml ulei de măsline
Sare și piper după gust
Opţional:
1 ardei iute
crutoane/pâine prajită
frunze de busuioc proaspăt
cuburi de brânză de capră
Mod de preparare:
Spălaţi bine roșiile și tăiaţi-le în jumătăți sau sferturi. Tăiaţi castravetele, ceapa și ardeiul roșu. Puneţi toate ingredientele într-un blender și mixaţi până obțineţi un piure fin.
Adăugaţi uleiul de măsline, oțetul, usturoiul şi ardeiul iute, dacă doriţi un preparat puţin picant. Condimentaţi cu sare și piper.
Lasaţi gazpacho la frigider până în momentul servirii. Puteţi garnisi porţia de supă cu frunze proaspete de busuioc, crutoane şi brânză de capră.
Reţetă sugerată de AVIDA
Citeşte şi: Tartă cu ciocolată, fără coacere
Citeste mai mult