Somnul este o parte foarte importantă a fiecărei zile. Odihna pe care reușim să o dobândim noaptea ne asigură energie pentru următoarea zi. Totuși, din diferite motive, nu fiecare somn este plin de relaxare și confort. Dat fiind faptul că acest lucru îți afectează starea din timpul zilei, trebuie remediat.
Cu cât te simți mai relaxat în timpul șederii în pat, cu atât somnul este mai bun. Confortul joacă un rol esențial. Trebuie să îți pregătești patul, astfel încât să ai tot timpul un somn liniștit. Citește mai departe pentru a afla cum să îți alegi hainele de pat care te pot ajuta să ai confort deplin.
Lenjerie pat
Unul din cele mai importante aspecte este materialul. Este important ca acesta să permită pielii să respire pentru a nu produce disconfort în timpul somnului.
Una dintre cele mai căutate lenjerii de pat este cea din bumbac deoarece oferă o calitate deosebita la un preț rezonabil. În funcție de tipul de bumbac folosit și de densitatea țesăturii, lenjeria se încadrează în mai multe categorii. Există lenjerii normale, realizate din bumbac simplu sau există versiuni de lux, care sunt mult mai fine. Satinul de bumbac, bumbacul egiptean, bumbacul brocart sau cearșafurile de pat din bambus sunt doar câteva exemple de lenjerie pat fină.
Pe de altă parte, cearșafurile de pat din material sintetic nu trebuie folosite, deoarece nu sunt prietenoase cu pielea umană. Împiedică circulația adecvată a aerului prin țesături, ceea ce poate provoca transpirație excesivă în timpul somnului.
Combinațiile de materiale, în cazul lenjeriei de pat, sunt o alternativă la cele din materiale sintetice. Producătorii au inclus materiale naturale în compoziție pentru a îmbunătăți calitatea produsului și pentru a ajuta la o mai bună circulație a aerului. Cu toate acestea, deși sunt superioare materialelor sintetice, chiar și cele din policoton (combinând bumbacul cu fibre sintetice) nu se pot compara cu materialele naturale din punct de vedere al calității.
Densitatea lenjeriei este la fel de importantă. Densitatea țesăturii se măsoară prin numărul de fire dispuse vertical și orizontal într-un centimetru pătrat sau prin numărul de fire pe inch pătrat de țesătură. Un număr mare de fire indică faptul că așternutul va fi mai fin, mai rezistent și va avea o textură mai moale. Cu toate acestea, este important de menționat că acesta nu este singurul factor relevant de luat în considerare. Calitatea firului este la fel de importantă. În timp ce inul poate avea un număr mare de fire pe inch pătrat, dacă materialul în sine nu este de bună calitate și nu este țesut cu grijă, rezultatul final poate să nu fie proporțional cu rezistența și textura promise odată cu densității crescute a țesăturii.
Este important să protejezi salteaua pentru a-i prelungi durata de viață. De asemenea, husa păstrează igiena și sporește confortul în timpul somnului. Primul aspect pe care trebuie să îl alegi este materialul din care este confecționată husa:
Husele din bumbac 100% sunt printre cele mai folosite datorită confortului pe care îl oferă în timpul somnului și sunt deosebit de benefice pentru cei care au tendința de a transpira noaptea. Bumbacul are capacitatea de a absorbi umezeala generată de corp și de a o disipa rapid în mediul înconjurător.
Husa din fibră de bambus este extrem de benefică pentru cei care transpiră excesiv în timp ce dorm. Bambusul are o capacitate excepțională de a absorbi umezeala, urmată de capacitatea sa de a se evapora eficient. Ca urmare, riscul de a te trezi din cauza sudorii este minimizat. Aceste viziere sunt de obicei realizate dintr-o combinație de fibre de bambus și bumbac. Deși sunt mai scumpe, efectele benefice sunt ușor vizibile.
Lână sau puful sunt recomandate în special persoanelor care simt frigul. Protecțiile din aceste materiale oferă o senzatie placuta de căldură și sunt ideale pentru utilizare în sezonul rece, iarna. Deși sunt impermeabile, garantează un nivel ridicat de confort.
Husele impermeabile sunt de obicei realizate dintr-un procent ridicat de poliester (80%), microfibră sau polipropilenă impermeabilă și parțial bumbac (20%). Tarifele variază în funcție de producător. Aceste huse oferă o protecție suplimentară pentru saltea deoarece împiedică scurgerea lichidelor prin material.
Ar trebui să măsori atât lungimea, cât și lățimea saltelei înainte de a începe să cauți huse de pat. În plus, materialul de acoperire joacă și el un rol esențial. Dacă știi că ești alergic la anumite materiale, citește etichetele de compoziție pentru a le putea evita. În acest fel, vei evita inconveniențele și vei beneficia la maximum de confortul oferit.
Este important să ai mai multe lenjerii de pat. Acestea trebuie schimbate regulat pentru a păstra igiena. De asemenea, ai nevoie de seturi diferite în funcție de fiecare sezon. Este recomandat să vizitezi magazine cu produse pentru casă pentru a simți pe propria piele materialele. Te va ajuta să faci alegerea potrivită.
Post-ul Hainele de pat: Sursa relaxării și a somnului liniștit apare prima dată în Gazeta Dambovitei.
Citeste mai mult