Tribunalul Dolj a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele managerul Serviciului de Ambulanță Dolj, suspectat de luare de mită și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității. Instanţa a dispus acelaşi lucru şi faţă de socrul managerului, arestat pentru trafic de influenţă. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova, instanţă care a respins contestaţiile celor doi inculpaţi. Procurorii DNA susţin că managerul Gîngioveanu ar fi dat unor candidați subiectele pentru concursurile organizate de Serviciul de Ambulanță. Mita pentru angajări, în total 30.500 de euro, ar fi fost primită de socrul directorului.
Procurorii DNA au precizat că mita ar fi fost primită în schimbul ocupării unor posturi la Serviciul de Ambulanţă.”În perioada septembrie – octombrie 2024, inculpatul Găvan Constantin ar fi pretins și ar fi primit suma totală de 30.500 euro de la patru persoane (martori în cauză), pentru a interveni pe lângă ginerele său, inculpatul Gîngioveanu Cristian, manager al Serviciului de Ambulanță al Județului Dolj, în vederea angajării acestora în cadrul Serviciului de Ambulanță al Județului Dolj, pe posturi de șofer autosanitară, respectiv asistentă medicală.
Astfel, în cursul lunilor septembrie – octombrie 2024, în baza unei rezoluții unice, inculpatul Gîngioveanu Cristian, prin intermediul inculpatului Găvan Constantin, respectiv a unei alte persoane, ar fi diseminat subiectele ce urmau a fi susținute la proba scrisă a concursurilor de angajare organizate de Serviciul de Ambulanță Județean Dolj mai multor candidați, în vederea facilitării promovării de către respectivele persoane a concursurilor de angajare și a ocupării de către acestea a posturilor scoase la concurs”, au precizat procurorii.
Încă 30 de zile de arest preventiv
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la locuințele inculpaților au fost găsite sumele de 665.660 euro, 67.460 dolari și 203.850 lei. Sumele de bani au fost ridicate în vederea confiscării, au mai precizat procurorii.Pe data de 1 noiembrie, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a directorului de la Ambulaţă şi a socrului acestuia. O asistentă medicală, cercetată în acelaşi dosar, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.Ulterior, pe 21 noiembrie, DNA a cerut prelungirea mandatelor emise pe numele inculpaţilor. Pe 26 noiembrie, Tribunalul Dolj a admis solicitarea procurorilor. Mandatele de arestare au fost prelungite până pe data de 30 decembrie, inclusiv. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 3 decembrie, instanţa le-a respins contestaţiile ca nefondate. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.
Suspiciuni de corupţie şi la Spitalul Căi Ferate Craiova
Tot pe 1 noimebrie, DNA a plasat sub control judiciar alte cinci persoane. Este vorba de managerul Spitalului Căi Ferate Craiova, soţia şefului de la Ambulanţă, un ambulanţier şi trei persoane fără calitate specială. Procurorii anticorupţie spun că şefa unităţii medicale ar fi primit diverse bunuri pentru angajarea unei femei ca asistentă medicală.
„La data de 19 octombrie 2024, ca urmare a intermedierii efectuate de către inculpatul Gîngioveanu Cristian, soția acestuia, inculpata Gîngioveanu Aurelia-Maria, în calitate de manager al Spitalului CFR Craiova, ar fi primit diverse bunuri de la inculpata Răducanu Ionica-Melania și fiul acesteia R.C.P., în vederea angajării în cadrul Spitalului CFR Craiova, ca asistentă medicală, a concubinei inculpatului R.C.P”, au mai precizat procurorii.
Pe 4 noiembrie, managerul Spitalului Căi Ferate Craiova a formulat la Tribunalul Dolj a plângere împotriva măsurii preventive. Pe 15 noiembrie, instanţa a dispus revocarea măsurii preventive.
Citeşte şi: Contestaţia unui agresor sexual, respinsă de instanţă
Citeste mai mult