Invitat, recent, la emisiunea „De la stânga la dreapta”, moderată de jurnalistul Alin Dorobanțu la postul local de televiziune OltTV, primarul orașului Scornicești, Daniel Tudor, a vorbit despre investițiile realizate în urbea pe care o administrează și despre cele în curs de realizare.
Edilul a vorbit, în primul rând, despre modernizarea infrastructurii rutiere, cu precădere despre rețeaua de drumuri comunale care, la începutul primului său mandat de primar, erau din pământ și care „înghițeau” bani degeaba, prin pietruire, pentru că straturile de piatră nu aveau o durată lungă de viață.
„În ceea ce privește infrastructura rutieră nu este deloc ușor să acoperi tot ceea ce înseamnă rețea de drumuri, pentru că, așa cum se știe, iar locuitorii orașului Scornicești cunosc acest lucru, orașul, ca suprafață, este cel mai întins din județul Olt. Acest lucru ne pune un pic în dificultate, în ceea ce privește modernizarea drumurilor orășenești și comunale.
Aveam – și o să iau ca reper anul 2020, când am început primul mandat de primar -, aveam 20 de km de drum comunal de pământ, dar acolo investițiile pe care le făceam periodic reprofilând aceste drumuri cu piatră însemnau costuri din bugetul local care practic se pierdeau. Era suficient să vină o ploaie mai mare și se ducea pe apa sâmbetei toți acei bani din bugetul local, practic banii cetățenilor, că de la ei vin fondurile locale”, a declarat primarul Scorniceștiului.
În prezent, aceste drumuri sunt aproape în totalitate asfaltate, a precizat edilul.
„La finalul anului 2024, unde ne aflăm acum, putem să vorbim despre acești 20 de km de rețea de drumuri modernizați, pentru că ne aflăm la finalul lucrărilor de asfaltare. Mai avem în jur de trei kilometri și jumătate de drum comunal neasfaltat – și aici vorbim de drumuri principale -, dar ne aflăm în plină execuție și pe această distanță; doar că am oprit lucrările pe această perioadă de iarnă, urmând ca în primăvară, imediat ce timpul ne va permite, să reluăm lucrările. Sper ca undeva la jumătatea verii și acești ultimii kilometri să fie rezolvați.
Toate acestea sunt lucruri normale, decente, sunt niște investiții de care cetățenii oricărei localități trebuie să beneficieze. Așa este normal și atâta timp cât oamenii își achită taxele, noi, ca administrație, trebuie să ne preocupăm, trebuie să venim cu investiții în sprijinul dumnealor”, a reliefat, la OltTV, Daniel Tudor.
El a vorbit și despre stadiul execuției lucrărilor la introducerea sau extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare.
„Și cu acest proiect suntem în plină execuție. Am dat însă un termen mai lung în ceea ce privește încheierea lui în toate localitățile aparținătoare pentru că, în acest proiect, sunt anumite scăpări și aici vorbesc de anumite străzi, ba chiar de o localitate întreagă, Negreni, care n-au fost prinse în documentație. Dar, în paralel cu acesta, am demarat deja un alt proiect și așteptăm ca în perioada următoare să finalizăm partea de tehnică, de documentație, pentru obținerea finanțării și pentru aceste străzi. Acestea au fost omise în primul proiect pentru că situația e mai complicată din punctul de vedere al reliefului, care punea în dificultate proiectul inițial. Acum am găsit o soluție și la acest capitol, astfel încât și locuitorii din zonele cu pricina să beneficieze, în viitorul apropiat, de apă și canal”, a spus primarul din Scornicești.
Un alt proiect de anvergură la care edilul susține că ține foarte tare este cel privind extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale.
„Acest proiect l-am avut și în campania din 2020 și s-a regăsit și în campania din 2024. În acest moment putem vorbi de 26 de kilometri rețea de gaze extisă. Profit de această ocazie pentru a informa cetățenii din satul Negreni, acolo unde în acest moment lucrăm efectiv la branșarea rețelei la gospodării, că undeva la finalul acestei săptămâni vor avea gaze pe conductă.
Imediat ce vom avea gaze în Negreni vom începe lucrări de branșare și în satul Jitaru. După ce vom finaliza în Jitaru vom continua cu Mărgineni-Bălțați, acolo unde, în perioada anului în curs, am reușit să extindem coloana principală de gaze”, a precizat Daniel Tudor.
Pași importanți au fost făcuți în mandatul de primar recent încheiat și în privința construirii de locuințe pentru tineri.
„Am construit și voi încerca în continuare să construim locuințe pentru tinerii din localitatea noastră, astfel încât ei să nu mai plece din oraș pentru a-și face un rost în altă parte, plecând de la nevoia de a avea o locuință. De aceea am vrut să vin și am venit în sprijinul lor, căutând soluții pentru a construi locuințe și am reușit să construim locuințe sociale, precum și prin ANL. În acest moment, avem deja două blocuri de locuințe și am început deja procedura de licitație pentru atribuirea contractului de construire a încă unui bloc de locuințe sociale. De asemenea, urmează ca în scurt timp să începem același demersuri și penntru un alt bloc de locuințe prin ANL”, a mai spus, în emisiunea „De la stânga la dreapta”, Daniel Tudor, care a ținut să precizeze că toate investițiile făcute în Scornicești s-au pliat pe nevoile oamenilor.
În mandatul 2020 – 2024 au fost făcute investiții și în educație. Astfel, în acest moment nu există nicio instituție de învățământ nereabilitată termic.
Articolul Investiții în Scornicești: Ce s-a realizat, ce urmează să fie finalizat. Declarațiile primarului Daniel Tudor apare prima dată în Olt Alert.
Citeste mai mult