Scumpirile în zona alimentelor de bază încep să devină din ce în ce mai împovărâtoare pentru românii care nu au acces la slujbe publice, protejate în fața orice. După ulei, care a ajuns la un preț între 10,50 – 17 lei/l, astăzi, 4 aprilie și brutarii au scos pe piață pâine mai scumpă, în medie cu 25%.
Astfel, o franzelă simplă de 300 de grame costa 2,70 lei, iar una feliată 3,40 lei. Odată cu pâinea s-au scumpit și produsele de panificație. Cel mai ieftin produs rămâne covrigul de 70 de grame care se vinde cu 1,50 – 2 lei în covrigării, cu 50 de bani mai mult față de ultimul preț.
Pâinea s-a scumpit, în medie cu 50 de bani ultima dată luna trecută. În martie franzela simplă se vindea cu 2 lei.
Toate aceste scumpiri au fost anunțate de producătorii agricoli încă de acum trei luni, motivate de creșterile de prețuri la producție, incluzând aici îngrășămintele chimice și cele naturale, carburanții și forța de muncă.
Tăvălugul scumpirilor, anunță o masă de Paște mai scumpă ca niciodată în ultimii 20 de ani.
Angela Croitoru
The post Pâinea mai scumpă cu 25% appeared first on Stiri Neamt.
Citeste mai mult