Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) urmează să emită, marți, autorizația de înființare solicitată de OMV Petrom pentru realizarea unui parc fotovoltaic la Ișalnița.
Proiectul este în fază avansată, având deja semnat contractul pentru construcție și operare, ceea ce crește probabilitatea ca acesta să fie finalizat și să înceapă producția de energie electrică, conform informațiilor publicate de e-nergia.ro.
Una dintre deciziile programate pentru următoarea ședință a Comitetului de Reglementare al ANRE este „Proiectul de decizie și raport privind acordarea Autorizației de înființare solicitate de OMV PETROM S.A. pentru realizarea noii capacități energetice – Parc fotovoltaic Ișalnița”. Emiterea autorizației presupune ca dezvoltatorul să dovedească existența finanțării necesare pentru implementarea proiectului.
OMV Petrom a anunțat recent semnarea unui contract EPCC
OMV Petrom, cel mai mare producător de hidrocarburi și carburanți din România, care activează și în domeniul producției de energie electrică, a anunțat recent semnarea unui contract EPCC (Inginerie și Proiectare, Achiziții, Execuție și Punere în Funcțiune) pentru un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de aproximativ 89 MW, amplasat la Ișalnița, județul Dolj. Proiectul include și construcția unei stații electrice de 110 kV, necesară pentru racordarea la rețea, precum și servicii de operare și mentenanță pentru o perioadă de doi ani de la punerea în funcțiune.
„Semnarea acestui contract reprezintă un moment important pentru companie, marcând startul primului nostru proiect fotovoltaic de mari dimensiuni, dezvoltat integral de OMV Petrom. Acest demers subliniază angajamentul nostru pentru energia regenerabilă și demonstrează rolul nostru în tranziția energetică a României”, a declarat Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Gaze și Energie.
Contractul a fost atribuit unei asocieri de firme românești – Actual Connect SRL, Global Technical Systems SA, Bit Invest SRL și Alpin Sun SRL – selecția fiind realizată pe baza unor criterii competitive. Aceste companii au o experiență cumulată de peste 700 MW în proiecte fotovoltaice implementate în țări precum Belgia, Olanda, Germania, Austria, Ungaria și România.
Citeşte şi: Gorjul are doi parlamentari din partea AUR
Citeste mai mult