Administrația reșițeană reabilitează patinoarul din Lunca Bârzavei și îi dă funcționalitate pentru toate anotimpurile.
Pe vremuri, Reșița avea secție de patinaj artistic. După închiderea patinoarului din Govândari, prin anii 2000-2002, sportivii nu au mai avut unde se antrena, astfel că secția s-a închis. Ani la rând, reșițenii au așteptat o reacție din partea autorităților, așteptând redeschiderea bazei sportive. În zadar, căci Ministerul Tineretului și Sportului, responsabil pentru patinoarul de la Reșița, nu a alocat, niciun leu, în toți acești ani, pentru reabilitarea sa. Ba chiar, a „aruncat pisica” în curtea Primăriei Reșița, cedându-i acesteia patinoarul din Lunca Bârzavei.
Întregul proces a fost lung și greoi, spune primarul Reșiței, și s-a finalizat la începutul anului trecut. Pentru a fi redeschis, patinoarul are nevoie de investiții serioase, pe care administrația reșițeană intenționează să le facă, în principal, cu fonduri europene.
„Patinoarul ne-a intrat în patrimoniu la începutul anului 2024. Nu l-am luat de multă vreme. Undeva în luna februarie sau martie am semnat documentele cu Ministerul Tineretului și Sportului. Evident că ne gândim să accesăm niște fonduri pentru el, de asta l-am și preluat, ca să facem aici o lucrare serioasă. Ne concentrăm pe accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea sa”, a declarat Ioan Popa, la Express Live.
Primarul Reșiței nu exclude nici ideea de a reabilita patinoarul din fonduri locale, în cazul în care nu va găsi nicio axă europeană care să-i permită finanțarea unui astfel de obiectiv. Mai mult, edilul își dorește ca patinoarul să aibă funcționalitate în toate anotimpurile, nu doar în sezonul rece.
„Eu aș vrea să fac o suprafață de joc sintetică, multifuncțională, poate pentru minifotbal, handbal, ceva de genul acesta, iar pe perioada de iarnă să putem aplica o peliculă pe suprafața de joc și să putem pune gheață, să facem patinoar. Evident, să punem stâlpi, nocturnă, plase împrejmuitoare, să facem gradene, să facem totul așa cum trebuie. Dacă nu vom găsi fonduri europene cu care să realizăm acest proiect, foarte probabil că vom face lucrarea în regie proprie. Eu ce văd acolo ca investiție cred că ne-am duce undeva la 100 – 120.000 de euro. În ultimă instanță, dacă nu găsim acești bani europeni, facem noi, în regie proprie”, a adăugat Ioan Popa.
Citeste mai mult