Municipalitatea își asumă să finalizeze restul de lucrare de la Școala Gimnazială 8, pentru ca elevii să revină în noua unitate de învățământ după vacanța de Paște.
Demarate în iunie 2021, lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale Nr. 8 din Reșița nu sunt finalizate nici astăzi. Cei 450 de elevi ai unității de învățământ sunt nerăbdători să se reîntoarcă în școala lor, după ce, în toți acești ani, au învățat în deplasare: la Colegiul Tehnic și Colegiul „Mircea Eliade”.
Investiția a avut la dispoziție aproape 15 milioane de lei, bani europeni, și ar fi trebuit să fie gata în noiembrie 2023, însă contractul s-a prelungit cu încă 12 luni. Nici acest termen nu a fost respectat de constructor, care la începutul lui 2025 a intrat în insolvență, iar Primăria Reșița a reziliat contractul cu acesta.
„În contractul încheiat cu constructorul era un articol în care se specifica faptul că documentul poate fi reziliat unilateral în cazul în care compania intră în insolvență. Termoconstruct Avanaj (firma care a câștigat licitația pentru execuția lucrării – n.r.) a intrat în insolvență la începutul lunii ianuarie. În consecință, săptămâna trecută, am notificat lichidatorul că am reziliat contractul”, a declarat primarul Ioan Popa.
Potrivit edilului-șef, la Școala Gimnazială Nr. 8 a mai rămas puțin de executat din acest proiect. Lucrări minore, atât la interior, cât și la exterior, care vor fi realizate, în regie proprie, de Primăria Reșița. Din estimările primarului Popa, elevii s-ar putea reîntoarce în unitatea de învățământ după vacanța de Paște.
„Ne asumăm noi ce a mai rămas de făcut la școală. Mai avem de făcut acolo câteva paravane de toalete, separatoare din PVC, și câteva chițibușuri pe exterior. Ne asumăm că le facem în regie proprie și închidem povestea, pentru că elevii care erau la Generală 8 sunt deja în al treilea an în care nu fac școala în clădirea respectivă. Nu avem nicio problemă să facem noi restul de lucrare, chiar dacă e vorba despre un proiect european, pentru că sumele care au rămas de executat sunt sume neeligibile, pe care le putem aloca din resurse proprii. Dacă ne apucăm de lucru zilele următoare, eu zic că după vacanța din aprilie putem introduce copiii în școală”, a explicat primarul Reșiței.
Citeste mai mult