Consumul unui pahar de lapte în fiecare zi poate reduce riscul de cancer intestinal cu aproape o cincime.
O cantitate zilnică de 300 mg de calciu, mai exact echivalentul găsit într-o jumătate de litru de lapte, a fost asociată cu un risc de 17% mai mic de a dezvolta cancer intestinal.
Studiul a concluzionat și faptul că sursele de calciu precum laptele de soia fortificat au un rol protector similar.
Rezultatele studiului au arătat că, efectul calciului este similar atât în sursele lactate, cât și în cele non-lactate, calciul fiind principalul factor responsabil pentru reducerea riscului.
Studiile anterioare au sugerat că, produsele lactate pot contribui la prevenirea cancerului intestinal, însă dovezile nu erau clare. Acest studiu a utilizat date dietetice de la peste 540.000 de femei pe parcursul a aproximativ 17 ani pentru a investiga modul în care 97 de alimente, băuturi și nutrienți afectează riscul de cancer intestinal.
Potrivit rezultatelor studiului, calciul poate proteja împotriva cancerului intestinal și a confirmat că, alcoolul și carnea roșie sau procesată cresc riscul.
Cancerul de intestine este al treilea cel mai frecvent cancer din lume, cauzând aproape 2 milioane de cazuri și un milion de decese anual.
Deși tendințele sunt îngrijorătoare, mai mult de jumătate dintre cancerele intestinale pot fi prevenite prin modificări ale regimului alimentar și ale stilului de viață.
Citeste mai mult