Furnalul nr. 2 devine subiectul principal al școlii de vară Reșița Industrial Heritage Lab! Studenții și tinerii sunt invitați să propună scenarii de reconversie a simbolului orașului.
MKBT și Atelierul Non-Formal de Planificare Spațială organizează o școală de vară unde invită studenți din ani terminali sau tineri care deja activează în domeniile arhitectură, restaurare, peisagistică, urbanism și planificare teritorială. Timp de opt zile, participanții vor fi îndrumați de un grup de lectori și practicieni pentru a veni cu un scenariu de reconversie a patrimoniului industrial din Reșița.
Activitățile includ vizite pe teren, discuții și muncă în echipă. Va fi abordată istoria Furnalului nr. 2, cât și contextul cultural, tehnologic și social în care patrimoniul industrial s-a dezvoltat și a devenit un simbol pentru comunitate.
Munca tinerilor va fi prezentată reprezentanților comunității locale cu ocazia Street Delivery Reșița între 1 și 3 august. Astfel, sunt invitați studenți în anii terminali sau care deja lucrează dar și-au încheiat studiile de maximum patru ani.
Organizatorii au transmis modul în care vor face selecția:
„Vom prioritiza:
candidații care pot demonstra interesul față de tema patrimoniului industrial, argumentat prin participarea la evenimente sau proiecte cu tematică similară, experiențe personale recente relevante, etc.
candidații care provin din zona Banatului Montan, nelimitând însă proveniența celor selectați la aceasta zonă.
participanți din domenii academice diverse pentru a crea un grup interdisciplinar și echilibrat din perspectiva de gen, încurajând astfel schimbul de idei și colaborarea între perspective diferite.
Ce oferim?
O oportunitate de învățare cu totul specială, având ca focus un obiectiv de patrimoniu industrial complex și totodată unic la nivel național, lucrând cot la cot cu un colectiv atent selectat și interdisciplinar, sub îndrumarea unor specialiști cu experiență și relevanță națională și internațională.
Oportunitatea de a dovedi și de a pune în practică abilități și competențe dezvoltate în mediul academic și experiența personală, prezentându-le spre un public deschis și interesat, inclusiv specialiști și reprezentanți ai mediului instituțional local și național relevant în domeniul patrimoniului industrial.
Ocazia de a descoperi și petrece 9 zile la Reșița, în Banatul Montan, probabil microregiunea cu cel mai dens și valoros patrimoniu industrial la nivel național;”
Cei interesați pot aplica aici până pe 30 aprilie.
Citeste mai mult