Vafe cu morcov și măr
Ingrediente (4 bucăți)
75 g unt moale
2 linguri zahăr
2 linguri zahăr vanilat
2 ouă
150 g făină
1/2 linguriță praf de copt
100 ml lapte
1 măr (de ex. Boskop, Cox Orange)
1 morcov
unsoare pentru forma de vafe
100 ml smântână
Preparare
1. Untul, zahărul și 1 lingură de zahăr vanilat se bat până rezultă o spumă. Se adaugă și se amestecă ouăle unul câte unul. Se cerne peste aceasta făină și praf de copt și se încorporează împreună cu laptele.
2. Se curăță mărul și morcovul, se spală morcovul, ambele se rad grosier, se încorporează în aluatul care se coace într-o formă de vafe unsă cca 4 vafe.
3. Smântâna se bate împreună cu zahărul vanilat până se obține o frișcă semirigidă și se servește cu vafele
Citeste mai mult