Gazpacho
Supă de origine spaniolă, ideală pentru zilele de vară. Se serveşte rece.Ingrediente: 700 gr roşii cărnoase, bine coapte,100 gr castravete proaspăt, fără coajă,60 g ceapă,150 g ardei roșu,1 cățel de usturoi,75 g pâine (fără coajă),1 lingură de oțet, 1 legătură de pătrunjel, 100 ml ulei de măsline, sare și piper după gust.
Opţional:1 ardei iute,crutoane/pâine prajită, frunze de busuioc proaspăt,cuburi de brânză. Mod de preparare: Spălaţi bine roșiile și tăiaţi-le în jumătăți sau sferturi. Tăiaţi castravetele, ceapa și ardeiul roșu. Puneţi toate ingredientele într-un blender și mixaţi până obțineţi un piure fin. Adăugaţi uleiul de măsline, oțetul, usturoiul şi ardeiul iute, dacă doriţi un preparat puţin picant. Condimentaţi cu sare și piper. Puteţi garnisi cu frunze de busuioc, crutoane şi brânză.
Articolul Rețeta zilei apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult