Supă de dovleac cu nucă și smântână
Pentru 6 porții: 1kg dovleac curăţat, tăiat cubuleţe, 1 ceapă tocată fin, 2 linguri ulei, 1 praz tocat fin, 1-2 căţei de usturoi, ½ linguriţă coriandru măcinat, ½ linguriţă chimen, ½ lingură nucă tocată, 1 cartof mare tăiat în bucăţele, 1 l supă de pui, 125 ml smântâna degresată.
Preparare: Încălziţi uleiul într-o cratiţă mare, adăugaţi ceapa şi prazul şi lăsaţi-le 3 minute pe foc. Adăugaţi usturoiul şi condimentele, amestecând 30 secunde. Adăugaţi bucăţile de dovleac, cartoful şi supa de pui şi aduceţi totul la fierbere. Micşoraţi flacăra, acoperiţi cratiţa şi mai lăsaţi-o 30 minute pe foc. Apoi, lăsați să se răcească, daţi prin blender. Turnaţi crema obţinută înapoi în cratiţă, adăugaţi smântâna şi încălziţi uşor. Adăugaţi nuca tocată.
Articolul Rețeta zilei apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult