Caise uscate umplute cu cremă de mascarpone
Ingrediente: 150 gr caise deshidratate, 1 cană apă, 50 gr zahăr, coaja și sucul de la 1/2 lămâie, 125 gr mascarpone, 1 lingură lapte condensat, 1/2 păstaie vanilie, fistic prajit măcinat.
Preparare: Caisele deshidratate se pun cu 1 cană de apă călduță la înmuiat câteva ore. Apoi, cu zahărul, sucul de lămâie (cca 2 linguri), coaja de lamâie tăiată bucăți mari se pun la fiert la foc mic, 20-30 minute, până se înmoaie. Scoateți caisele pe o farfurie și le lăsați la răcit. Siropul rămas se fierbe până se îngroașă. Lasați siropul să se răcească și strecurați. Frecați mascarponele cu lapte condensat până devine cremos. Adăugați vanilia. Despicați fiecare caisă și umpleți cu crema de mascarpone (cam 1 linguriță în fiecare caisă). Treceți partea în care se vede crema prin fistic măcinat. Stropiți caisele cu sirop.
Articolul Rețeta zilei apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult