Garden tomato soup
Ingrediente: o ţelină apio; o ceapă, un morcov, un ardei gras verde, o lingură unt, 4-5 căni supă de pui, un piept de pui, 7 roşii medii decojite şi tăiate, 2 linguriţe zahăr, un sfert de linguriţă praf de curry, o jumătate linguriţă sare, un praf e piper, o lingură făină, o cană de lapte, frunze de pătrunjel
Mod de preparare: se taie ceapa, tulpinile de ţelină şi ardeiul şi se călesc uşor în unt sau margarină împreună cu morcovul ras. Laptele se pune la foc.Se adaugă patru căni de zeamă în care a fiert un piept de pui şi carnea tăiată bucăţele. Se pune compoziţia într-o oală împreună cu legumele, se adaugă roşiile, zahărul, curry, sare şi piper şi se fierbe puţin. Se adaugă făina desfăcută într-o jumătate de cană supă de pui, se mai dă într-un clocot şi se opreşte focul. Se adaugă frunzele de pătrunjel tocate şi se serveşte.
Articolul Rețeta zilei apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult