Joi, 16 iunie, reprezentantul firmei de proiectare SC Resort Planning SRL, cea care realizează proiectul saniei de vară din Poiana Brașov, a făcut, în fața reprezentanților primăriei și ai consiliului local, o primă prezentare a soluțiilor propuse în cadrul studiului de fezabilitate. Proiectul construirii saniei de vară face parte din programul ,,Poiana Brașov – stațiunea celor 4 anotimpuri”, program prin care municipalitatea își propune să creeze puncte de interes în Poiana Brașov care să facă stațiunea atractivă și în afara sezonului de schi. Cele două variante prezentate de proiectant prevăd același amplasament al saniei de vară, în partea stângă a pârtiei Bradul, cu punctul de acces la pistă în apropierea staţiei inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement. Diferența dintre cele două este traseul pe care ,,săniile” coboară. Astfel, pentru a crește spectaculozitatea traseelor, unul este prevăzut a se desfășura și printre copaci, iar cel de al doilea are mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai biună panoramă, dar fără a trece prin pădure.
,,Ne-am întâlnit astăzi cu echipa Primăriei Brașov; scopul era să discutăm despre două versiuni pentru sania de vară, în proiectare. O primă variantă ar fi cu intrarea printre copaci, care este foarte interesantă din punctul de vedere al spectaculozității, și a doua variantă ar fi pe marginea pârtiei Bradul, unde ar însemna adăugarea de niște spirale care ar fi foarte interesante din punctul de vedere al urmării peisajului din jur. În urma acestei prezentări vom aduce mai multe detalii, tehnice și economice, pentru cele două variante, ca să putem analiza în final soluția optimă”, a precizat Petruț Radu, reprezentantul Resort Planning SRL.
În zilele următoare proiectantul-care a realizat și săniile de vară de la Ghimeș și Toplița, dar a lucrat și în alte țări din Europa, Asia și America de Nord – va trebui sa revină cu o evaluare a avantajelor și dezavantajelor pentru ficare traseu, o evaluare a costurilor și a timpului de amortizare, precum și un studiu comparativ cu celelalte sănii de vară construite sau amenajate din țara noastră. În paralel, el trebuie să obțină și avizele necesare realizării unei astfel de investiții. După obținerea tuturor avizelor, proiectantul are la dispoziție maxim 30 de zile pentru a finaliza studiul de fezabilitate, document care va fi supus aprobării Consiliului Local. Odată cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici se va lansa procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor. Valoarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate „Construire sanie de vară în Poiana Brașov“ este de 128.500 lei.
Pe lângă sania de vară, un alt proiect important, aflat deja în derulare, este amenajarea de trasee de mountain-bike în Poiana Brașov.
Citeste mai mult