Șapte remedii naturale pentru gripă confirmate științific.
La primele simptome ale gripei, este important să consulți un medic. Până ajungi la un specialist, poți încerca câteva remedii naturale care pot calma iritațiile în gât, nasul înfundat, tusea sau durerile musculare. Aceste tratamente, confirmate științific, pot reduce durata și severitatea bolii.
Iată soluțiile naturale recomandate de specialiști:
Ulei de oregano
Acest ulei, utilizat încă din antichitate, are proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii, fiind util pentru tratarea simptomelor respiratorii, febrei și tulburărilor digestive. Este bogat în vitamine și minerale care susțin imunitatea. Se administrează 3-20 de picături diluate în apă, de 4 ori pe zi, iar pentru copii, 1-3 picături o dată pe zi. Se poate folosi și pentru masaj sau inhalații.
Extract de frunze de măslin
Oleuropeina, compusul activ din frunzele de măslin, are efecte antioxidante, antivirale și antiinflamatorii. Capsule sau ceaiuri pe bază de frunze de măslin sunt recomandate pentru întărirea imunității și combaterea gripei.
Ghimbir
Ghimbirul combate greața și vărsăturile, fiind util și pentru simptomele de gripă. Poate fi consumat sub formă de ceai, capsule, pulbere sau în băuturi organice. Totuși, consultă medicul dacă iei tratamente pentru colesterol, diabet, hipertensiune sau anticoagulante.
Probiotice
Aceste bacterii benefice mențin sănătatea intestinului și susțin sistemul imunitar. Se recomandă administrarea lor preventiv, mai ales în sezonul rece sau după contactul cu persoane bolnave. Alege produse care conțin Lactobacillus și Bifidobacterium.
Hidratare
Consumul de apă este esențial pentru a preveni deshidratarea, mai ales în caz de greață sau vărsături. Bea înghițituri mici și frecvente dacă ai probleme digestive.
Miere, lămâie și ceai
Acestea calmează durerile de gât, oferă un plus de vitamina C și reduc disconfortul respirator.
Ulei de eucalipt
Pentru decongestionarea căilor nazale, inhalează aburii acestui ulei de câteva ori pe zi.
Când trebuie să consulți urgent medicul?
Prezintă-te imediat la medic dacă:
Apar semne de deshidratare, mai ales la copii.
Observi confuzie, letargie sau alte modificări ale stării mentale.
Ai dificultăți respiratorii severe.
Simptomele persistă mai mult de 5 zile la adulți sau 3 zile la copii.
Ai boli cronice sau urmezi tratamente care slăbesc sistemul imunitar.
Aceste remedii pot sprijini organismul în lupta împotriva gripei, dar nu înlocuiesc un consult medical în cazurile grave.
Sursa Doctorexpres.ro
Articolul Șapte remedii naturale pentru gripă confirmate științific apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult