Servicii de prevenție, depistare și confirmare a afecțiunii oncologice, gratuite, pentru persoanele neasigurate. Persoanele neasigurate pot beneficia de servicii de prevenție, de depistare și confirmare a afecțiunii oncologice, decontate de sistemul asigurărilor sociale de sănătate, informează Radio România Brașov FM.
Pentru a beneficia de aceste servicii, o astfel de persoană trebuie să urmeze câțiva pași. Se înscrie pe lista de pacienți a unui medic de familie, la alegerea sa, apoi se programează și se prezintă la o consultație de prevenție la medicul respectiv, potrivit Direcției de Asigurări de Sănătate Brașov, Ancuța Daisa: „Consultațiile de prevenție pentru persoanele neasigurate se acordă pe grupe de vârstă, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate astfel: două consultații pe an pentru persoanele cu vârsta între 18 și 39 ani; până la 3 consultații pe an pentru persoanele peste 40 de ani care nu sunt în evidența medicului de familie cu alte afecțiuni cronice; până la 2 consultații pe an pentru persoanele de peste 40 de ani care sunt în evidența medicului de familie cu afecțiuni cronice. În urma acestor consultații, medicul de familie va evalua riscul ca pacientul să aibă o boală ascunsă, fără simptome”.
În funcție de evaluare, medicul poate decide să trimită pacientul la analize medicale de prevenție gratuită și îi va înmâna acestuia un bilet de trimitere care va avea marcat sintagma PREV.
Fondurile necesare pentru decontarea serviciilor medicale acordate persoanelor neasigurate nu se asigură din contribuțiile plătite de persoanele asigurate, ci printr-o alocare suplimentară separată, din bugetul de stat. Mai multe detalii despre această procedură pot fi aflate de pe site-ul CNAS.
Articolul Servicii de prevenție, depistare și confirmare a afecțiunii oncologice, gratuite, pentru persoanele neasigurate apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult