Universitatea Craiova a încheiat prima parte a campionatului regular pe locul 4, cu 35 de puncte, la o distanţă de doar două puncte faţă de liderul-surpriză, U Cluj, şi a doua clasată FCSB. Aparent, lucrurile stau bine. Cine a urmărit parcursul echipei cu atenţie, cu siguranţă ar putea spune că era loc de mult mai bine. Cauza? Evoluţiile oscilante date de lipsa omogenităţii, dar în mod cert lipsa atacanţilor cu sânge rece şi cu finalizări fericite.
Goluri multe, autori mulţi
Ştiinţa a reuşit să marcheze 33 de goluri în cele 21 de runde consumate. Ocupă locul locul doi la capitolul “ofensivă”, după CFR Cluj (36 de goluri)!
“Greul” a fost dus de Alex Mitriţă şi Ştefan Baiaram, cu 8, respectiv 7 reuşite. Primul este un atacant de flanc, iar cel de-al doilea un mijlocaş de creaţie, care, culmea, a şi absentat o perioadă din cauza unei accidentări. Locul trei este disputat de trei jucători, cu câte trei goluri fiecare. Unul este Elvir Koljic, atacant care ar fi trebuit să fie principala “gură de foc” a Ştiinţei. Apoi Luis Paradela, un fotbalist care a sosit recent la echipă şi a fost folosit mereu pe flancuri. În fine, al treilea este Denil Maldonado, un fundaş central.
Din păcate, lista marcatorilor se “rupe” cumva, pentru că sunt numai puţin de nouă jucători cu câte un gol marcat fiecare. În discuţie intră Alex. Cicâldău, Nicuşor Bancu, Jovo Lukic, Ştefan Bană, Anzor Mekvabishvili, Gjoko Zajkov, Mihai Căpăţînă, Takuto Oshima şi Lyes Houri.
Referindu-ne şi la Cupa României, Universitatea Craiova s-a calificat cu mari emoţii în sferturi. Asta după ce a înregistrat 0-1 cu Metalul Buzău, 2-0 cu Petrolul Ploieşti şi 2-0 cu FCSB.Marcatorii Ştiinţei din Cupă au fost: Ştefan Bană, Lyes Houri, Carlos Mora şi Alex Mitriţă.
Ştiinţa, pe primul loc la penaltiuri
Pentru că tot analizăm golurile marcate de Ştiinţa, trebuie spus că din totalul de 33 de reuşite, 5 au fost din lovituri de la 11 metri. De altfel, Universitatea Craiova ocupă primul loc în clasamentul loviturilor de pedeapsă dictate “pro”, cu 7 penaltiuri, dintre care două au fost ratate.
La acest capitol, podiumul este completat de U Cluj, cu 6 penaltiuri / 6 transformate, Dinamo şi Sepsi, ambele cu câte 5 primite şi transformate.
La polul opus se regăsesc FC Botoşani, cu un penalti primit şi transformat, respectiv Petrolul, care are tot o lovitură primită, dar pe care a irosit-o.
La capitolul penaltiuri primite contra, Universitatea Craiova nu intră în calcule, semn că apărătorii săi au fost prudenţi.
Se caută atacanţi pentru titlu!
Referitor la eficienţa ofensivei, antrenorul Universităţii Craiova, Costel Gâlcă, a afirmat în mai multe rânduri că îşi doreşte îmbunătăţirea lotului în această iarnă. Acesta a punctat că vrea să-i fie adus cel puţin un atacant. El crede că dacă stagiul de pregătire care va urma va fi făcut ca la carte, Ştiinţa va emite pretenţii mari pentru trofeele interne.
Despre transferuri a vorbit recent şi principalul acţionar al Ştiinţei, Mihai Rotaru. La rându-i a spus că îmbunătăţirea concurenţei în atac este o prioritate în perioada de mercato. Aceasta a mai menţionat că ia în calcule şi cooptarea unui fundaş central, dar şi al unui mijlocaş.
Citeşte şi: Universitatea Craiova susţine cu tărie acţiunea “Stop Bullying!”
Citeste mai mult