Expoziția senzorială „Memories of a forest” a dat startul unei călătorii unice în spațiul infinit al pădurii, în care simțim mereu nevoia să ne întoarcem.
Artistele Paula Tudor Cămîrzan (pictură), Anamaria Pravicencu (creație sonoră), Denisa Popescu (ceramică) și curatoarea Suzana Dan vă invită să auziți, vedeți și pipăiți fragmente din pădurea la care simțim mereu nevoia să ne întoarcem, în cadrul unei expoziții senzoriale unice, în care s-a dat startul unei lucrări participative, prin care se desenează și rememorează pădurea.
Până pe 16 noiembrie, toți cei care vor să intre în conexiune directă cu pădurea și cu frumusețea ei, sunt invitați la Indecis Artist Run Space, Bastion 3, str. Hector, nr. 1, Timișoara, pentru a vizita expoziția.
După ce a trecut printr-o serie de transformări succesive la București, în spațiul din Str. Piața Amzei nr. 5, expoziția “Memories of a forest” s-a recompus la Timișoara, la Indecis, într-un format extins, cuprinzând peste 20 de lucrări de artă vizuală și sonoră și prezentând o experiență de vizitare nouă.
„Emoții, emoții, emoții? Undeva peste mări și țări, oamenii nu intră într-o pădure fără să o roage să fie blândă cu ei si să îi ierte. Am simțit de fiecare dată umilitatea și frica amestecată cu fascinație prezentă în orice secvență din animațiile lui Miyazaki unde traversarea unei păduri devine un pasaj de trecere dintr-o lume în alta. Și m-am bucurat că nu sunt singură. Și m-am bucurat și mai mult când Paula, Denisa și Anamaria au hotărât că rătăcirea în natură le va întoarce într-o zonă care dincolo de intensitatea conflictuală a stărilor pe care ți le provoacă, în primul rând te ajută să te regăsești pe tine.” Suzana Dan, curatoare.
Memories of a forest
Program de vizitare și desen: 2-15 noiembrie, sâmbătă – marți 16:00 – 22:00
Vineri, 15 noiembrie ora 18:00 finisaj și performance sonor condus de Anamaria Pravicencu
Mai multe informații puteți obține accesând: acestloc.ro, Fbk/acestlocnou, Insta @acestloc
Expoziția itinerantă „Memories of a forest” este rezultatul unui demers de cercetare artistică personală a pădurilor virgine din România și este organizată de Asociația Antistatic, în parteneriat cu Asociația Kogayon, co-finanțată de AFCN, în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de proiecte. Parteneri locali sunt Indecis Artist Run Space, Simultan.org ,iar sponsorul evenimentului este Crama de Piatră.
Citeste mai mult