Organizat de ISIM și CCIAT, workshop-ul „Noi tendințe în sectorul sudurii” este dedicat inovațiilor din domeniul sudurii și tehnologiilor de examinare nedistructivă. Acesta va avea loc în 8 noiembrie, între orele 9-10, la Sala N110 din cadrul Facultății de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara.
Workshop-ul își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor profesionale în sudură, pentru o tranziție către o economie ecologică și digitală. Acesta face parte din Proiectul „Centre of Vocational Excellence in Welding and Non-Destructive Testing” (COVE-WENDT), finanțat prin programul Erasmus. ISIM Timișoara, liderul proiectului, va prezenta atât laboratoarele avansate utilizate pentru instruire și testare, cât și obiectivele proiectului COVE-WENDT, care vizează crearea unor ecosisteme regionale de competențe în țările partenere.
În cadrul workshop-ului va fi marcată și lansarea Festivalului Internațional de Inovare și Transfer Tehnologic innoCENTA, care se va desfășura în 7 și 8 noiembrie, în paralel cu a 15-a ediție a Conferinței Internaționale „Innovative Technologies for Joining Advanced Materials – TIMA24”. Evenimentele oferă o platformă internațională de întâlnire pentru experți, companii și organizații de cercetare, sprijinind vizibilitatea inițiativelor inovative și oportunitățile de colaborare între mediul de afaceri și cel științific.
Participanții la innoCENTA vor avea parte de o serie de avantaje:
Transfer tehnologic și inovare — prin participarea la târgul de tehnologie și aderarea la innoCENTA, prima platformă românească de tranzacționare a inovației, disponibilă la https://innocenta.ro/.
Promovarea invențiilor și brevetelor — atât prin competiții internaționale, cât și prin posibilitatea de a expune proiectele de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI).
Conectare cu mediul internațional — acces la rețele de cercetare și inovare la nivel global, susținând dezvoltarea colaborărilor și schimbului de cunoștințe.
Premii internaționale — proiectele și invențiile remarcabile vor putea fi evaluate și premiate în cadrul competițiilor, cu distincții acordate pe baza unei jurizări internaționale.
Workshop-ul și evenimentele asociate oferă, astfel, participanților șansa de a explora inovații de vârf, de a-și expune ideile și proiectele în fața unui public internațional și de a-și extinde rețelele de colaborare profesională.
Cei interesați pot solicita detalii la 0722 503 138 sau pe e-mail ([email protected]) și la 0768 188 979 sau [email protected].
Citeste mai mult